Picklade grönsaker utan socker


Picklade grönsaker går otroligt snabbt att göra. Jag tycker om att äta grönsaker på flera olika varierande sätt och detta är verkligen gott. Den picklade rödlöken passar bra till taco men passar även att ha i sallader och annat



STEG FÖR STEG picklade med vitvinsvinäger och salt: 


  1. skala en rödlök. skiva den tunt, jag brukar skiva till cirklar. Lägg sedan skivorna i en skål som tål värme

  2. Använd en kastrull och koka upp 1 dl vatten tillsammans med 2 msk vitvinsvinäger och tillsätt lite salt

  3. häll på det kokande vätskan över rödlöken och låt det stå i cirka 20-30 minuter

  4. krama sedan ur vätskan och den är nu redo att serveras

“Mat som är gott behöver inte ta så lång tid att göra. och inte behöver det vara svårt heller”

Har du inte vitvinsvinäger hemma går det lika bra med citrusfrukter. 


Picklad rödlök


Picklade grönsaker går även att göra på lime/citron tillsammans med lite salt. Det gör du nästan på samma sätt fast du behöver inte koka upp. Skiva rödlöken i skivor, pressa ur en lime/citron i en skål och lägg ner rödlöken. Låt stå minst 20 min, helst längre så blir den riktigt mjuk och god.  



Dela gärna med någon som tycker om picklade grönsaker eller borde tycka om.